Начало | Галерия | Контакти

 

За Сарафово

Сарафово е уникално селище, разположено на брега на Черно море. Известно е с красивите си къщи и градини, широка плажна ивица и благоприятни климатични условия. Плажът е дълъг 4 км. и е покрит с фин пясък, богат на желязо и манган. Морското дъно е полегато, което го прави подходящо място за деца и неопитни плувци. От брега се открива великолепна гледка към целия Бургаски залив.

Плажът е добре поддържан и разполага с шезлонги и чадъри, водни колела, банан, скутер и джет. За вашата сигурност се грижат отлично обучени спасители.

 

 

 

Културно-исторически забележителности

- на 7 км. се намира антична куполна гробница, забележителен паметник на тракийското архитектурно строителство от римската епоха.
- на 22 км. се намира обявеният за архитектурен и археологически резерват град Несебър.
- на 3 км. се намира манастира св. Георги. В него се съхраняват ценни образци на иконографското изкуство от ХVІІІ и ХІХ век.

 

Природни забележителности

- на 3 км. се намира природния резерват "Атанасовско езеро". В резервата на неголяма територия се наблюдават 70 % от всички птичи видове в България. Установени са над 300 вида птици, от които 12 са обявени за застрашени от изчезване в планетарен мащаб. Сред тях са къдроглавия пеликан, малкия корморан, червеногушата гъска и белооката потапница. 17 вида птици, които гнездят на територията на езерото са включени в Червената книга на България. Голямото разнообразие на птици се дължи особено на миграционния път Виа Понтика, който минава през района на езерото.

Развлечения

-Фестивал на пясъчните скулптури - на площ от 4 дка. в Морската градина на Бургас, можете да разгледате интересни произведения на изкуството от пясък;
-Летни музикални празници Бургас - можете да се насладите на оперно и балетно изкуство, камерни и симфонични концерти. Фестивал "Бургас и морето". Фестивал "Spirit of Burgas" ;
-"Кино под звездите" - сцена на открито "Охлюва";
-Фестивал на изкуствата - "Включи града";
-Международен фолклорен фестивал;

Нашият сайт може да бъде намерен при търсене със следните ключови думи: почивка на море, Сарафово, хотел на море, семейна почивка, чист плаж, качествено обслужване, хотели Сарафово, хотели Бургас, семеен хотел, лятна почивка, морска ваканция, хотел, море, ваканция, хотели България, хотели южно черноморие, Слънчев бряг, Несебър, резервация, отстъпки, оферти, лято, квартири, плаж, hotel, hotel more, hotel neranza, neranza, hotel Sarafovo, hotel Burgas